נתחיל בלחתוך את החלק העליון של הראש שום, נניח את הראש שום מעל חתיכת נייר כסף, נזלף מעל שמן זית ומלח נעטוף בנייר כסף ונכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו כ30 דקות.
נעבור לבצל המקרומל-
נחתוך בצלים לרצועות דקות, במחבת עם קובית חמאה ומעט שמן זית, נכניס את הבצלים ונטגן לאט לאט על חום נמוך עד שהבצלים מתקרמלים למין ריבה בגוון ענברי, זה לוקח זמן וצריך מעט סבלנות, במידה ויש משקעים בתחתית אפשר להוסיף מעט מים ולהמשיך בערבוב עד קבלת בצל מקורמל.
לממרח שום-
בקערה נניח חמאה רכה, מחית כמהין, מעט מלח ונחלץ את השום שהכנו לקערה ונערבב טוב עד קבלת ממרח חלק.
להרכבה של הטוסט-
נקח 2 פרוסות של לחם ונמרח בצד אחד כמות יפה מהממרח שום שהכנו, מעל נשים פרוסה של גבינת פקורינו ואת הבצק המקורמל, נניח 2 פרוסות נוספות של גבינת פקורינו ונסגור, את החלק החיצוני של הטוסט נמרח בחמאה ונניח על מחבת בחום בינוני נכסה עם מכסה עד שמשחים והגבינה נמסה, נהפוך לצד השני עד השחמה.
נחתוך ונגיש, תהנו!