טארט שקדים ודבש

זמן הכנה

60 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

ניוקי פריזאי

40 דקות

קושי: בינוני

4 יולי

בקלאווה

60 דקות

קושי: קל

4 יולי

רכיבים

טארט שקדים ודבש לראש השנה 🤍

הוראות הכנה

טארט שקדים ודבש לראש השנה 🤍

  1. נתחיל בבצק פריך-
    בקערת מיקסר עם וו גיטרה נניח קמח, אבקת סוכר, שקדים טחונים מלח וחמאה ונפעיל עד לקבלת פירורים במרקם חולי, נוסיף חלמונים ונפעיל שוב עד קבלת בצק נעים ואחיד.
  2. נרדד את הבצק לבין 2 ניירות אפייה ונכניס למקרר ל20 דקות.
  3. נוציא מקירור ונניח את הבצק על תבנית של פאי קוטר 26 ונהדק היטב.
  4. נשתמש בשקיות בישול של סנו לאפייה עיוורת
  5. נמלא שקית בישול בקטניות שיש בבית שעועית/ גרגירי חומוס וכו.. נקשור ונניח מעל הבצק לפני אפייה וזה ידמה לנו משקולת שהבצק ישאר בתחתית באפייה.
  6. נכניס את הטארט לתנור שחומם מראש 175 מעלות טורבו כ18 דקות, נוציא מאפייה ונסיר את השקית בד לבישול.
  7. לקרם שקדים-
    בקערה נניח חמאה רכה, אבקת סוכר, שקדים טחונים וביצה ונערבב יחד עד קרם חלק.
  8. נזלף את הקרם בתחתית הטארט וניישר עם פלטה.
  9. נפזר מעל שקדים פרוסים (רצוי קלויים)
    בקלחת נניח חמאה, סוכר ודבש ונביא להמסה.
  10. נוסיף שמנת להקצפה ונערבב, נשפוך את התערובת בזהירות על הטארט עד שמכסה את השקדים.
  11. נכניס לתנור 175 מעלות טורבו כ25 דקות עד השחמה מלאה וקרמול, נוציא ונצנן.
  12. אחרי שהטארט התקרר נכין את הקרם לקישוט-
    נקציף יחד שמנת, אבקת סוכר ופודינג עד קרם ייציב ונזלף סביב הטארט.
    זה הכל תהנו🤍

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי