טארט רבוך עם פטל ושנטי שוקולד לבן

זמן הכנה

120 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

פיצה ביתית

80 דקות

קושי: בינוני

5 אוגוסט

עוגת בננה

40 דקות

קושי: קל

18 אוגוסט

רכיבים

טארט רבוך עם פטל ושנטי שוקולד לבן! שף קונדיטור דלית, המרצה שלי ב'בישולים' ואני החלטנו לפתח יחד מתכון קייצי שישלב בתוכו פטל, כי בנינו, אין על פטל😉 והגענו לתוצאה המטורפת הזו, נכון שזה יצא מהמם?

הוראות הכנה

טארט רבוך עם פטל ושנטי שוקולד לבן! שף קונדיטור דלית, המרצה שלי ב'בישולים' ואני החלטנו לפתח יחד מתכון קייצי שישלב בתוכו פטל, כי בנינו, אין על פטל😉 והגענו לתוצאה המטורפת הזו, נכון שזה יצא מהמם?

  1. לפריך שקדים-
    בקערת מיקסר מניחים קמח, שקדים, סוכר, מלח וחמאה קרה, מעבדים לפירורים דקים ואחידים.
  2. מוסיפים ביצה ומאחדים לבצק. משטחים לדיסקית, מניילנים ומקררים. מרדדים לעובי של כ-3 מ"מ ומניחים ברינג.
  3. לקראמבל-
    מערבבים הכל יחד לקבלת בצק ומרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי של כ1.5 ממ
    מקפיאים, קורצים עיגולים בקוטר הפחזניות ומניחים את עיגול הבצק על הפחזניות המזולפות לפני האפייה.
  4. לבצק רבוך:
    בקלחת מביאים לרתיחה מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר.
  5. מוסיפים את כל הקמח ומערבבים לקבלת בצק שנפרד מהדפנות.
  6. מבשלים מעט את הבצק תו"כ ערבוב.
  7. מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים 2 דקות לצינון חלקי של הבצק.
  8. מוסיפים בהדרגה את בביצים, מזלפים לתוך קלתיות הבצק הפריך ואופים כ25 דקות בחום של 165 מעלות.
  9. לשנטי לבן –
    מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקולד והגלטין, טוחנים בעזרת בלנדר ידני ומקררים היטב מספר שעות.
  10. לקולי פטל –
    שמים את המחית בקלחת קטנה, מערבבים את הפקטין והסוכר ומוסיפים. טורפים כל הזמן עד לרתיחה ומקררים.
  11. הרכבה –
    מנסרים את השליש העליון של הפחזניות.
  12. מקציפים למרקם רך ויציב את השנטי ומזלפים לתוך הפחזניות.
  13. מזלפים לתוך השנטי מעט קולי פטל, מסדרים סביב הזילוף פטל טרי. מזלפים כתר על הפטלים וסוגרים עם החלק המנוסר.
  14. ועכשיו נותנים ביס מושלם 😊

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי