טארט טירמיסו

No terms found or error retrieving terms.

זמן הכנה

60 דקות

רמת קושי

קל

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

חיתוכיות גבינה בציפוי פקאן וקרמל

90 דקות

קושי: בינוני

3 ספטמבר

משולשיי מילפיי בציפוי פיסטוקים

30 דקות

קושי: קל

18 אוגוסט

רכיבים

טארט טרמיסו משגע! שכבת פריך קקאו, בישקויטים, גנאש שוקולד מריר וקרם קפה. את האפייה של הקלתית עשיתי בטכניקה שנקראת אפייה עיוורת, נעזרתי בשקיות לצלייה וקטניות בכדי ליצור את המשקולות.

הוראות הכנה

טארט טרמיסו משגע! שכבת פריך קקאו, בישקויטים, גנאש שוקולד מריר וקרם קפה. את האפייה של הקלתית עשיתי בטכניקה שנקראת אפייה עיוורת, נעזרתי בשקיות לצלייה וקטניות בכדי ליצור את המשקולות.

  1. מכינים את הבצק הפריך-
    בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, קקאו, אבקת סוכר, מלח וחמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים במרקם חולי. מוסיפים חלמונים ומים ומפעילים שוב עד קבלת בצק נעים ואחיד.
  2. מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעובי של כ-3 סנטימטר, מכניסים את הבצק לאחר הרידוד למקפיא, נעבוד איתו כשהוא חצי קפוא.
  3. מסדרים שכבה אחידה של בצק בשוליים ובתחתית של תבנית לפאי או ברינג טארט קוטר 22, ובעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק.
  4. מקפיאים את הקלתית כחצי שעה לפני האפייה.
  5. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  6. את הטארט אופים בשיטה שנקראת ״אפייה עיוורת״ – ממלאים שקית צלייה בקטניות יבשות (שעועית, חומוס) ומניחים על הבצק, זה ימנע מהבצק ליצור גבעות בזמן האפייה.
  7. מכניסים את הקלתית לתנור למשך 20 דקות, מוציאים את המשקולות (השקית עם הקטניות) ואופים 10 דקות נוספות. מצננים את הקלתית.
  8. מכינים את המילוי-
    ממיסים את השוקולד המריר ומברישים בו את בסיס הקלתית לציפוי דק של שוקולד.
    מערבבים את המים והאספרסו, טובלים בהם את הבישקוטים ומניחים צמוד אחד שני בתוך הקלתית.
  9. מכינים את הגנאש-
    ממיסים את השוקולד והשמנת בקערה במיקרוגל בפולסים קצרים. יוצקים מעל הטארט ומיישרים בעזרת פלטה.
  10. מכינים את הקרם-
    מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקרם יציב, מוסיפים את האספרסו ופודינג הווניל ומערבבים לאיחוד.
  11. מזלפים את הקרם מעל הטארט, בוזקים קקאו ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי