@a.bake.and.cake חמין! כמות ל6-7 סועדים. כל מה שצריך- חצי קילו בשר אוסבוקו עם עצם חצי קילו בשר ראש חצי קילו עצמות מוח 3/4 כוס שעועית לבנה שהושרתה לילה במים 3/4 כוס חומוס שהושרה לילה במים 3/4 כוס גריסי פנינה שטופים ומסוננים 6 תפו״א קטנים 5-6 בצלים 2 ראשי שום 2 כפות פפריקה מתוקה כף בהרט חצי כף פלפל שחור רבע כף כורכום חצי כף מלח חצי כף רסק עגבניות 3 כפות סילאן לחיטה בשקית קוקי- 3/4 כוס גריסי פנינה 3/4 כוס חיטה כף פפריקה כף סילאן כפית וחצי מלח כפית בהרט 4 שיני שום 2 וחצי כוסות מים אופן ההכנה: בסיר של חמין עם מעט שמן נצרוב את הבשר עד חריכה משני הצדדים ונוציא לצלחת, נפרוס 2 בצלים לרצועות ונטגן עד הזהבה, נוסיף שיני שום שלמות מראש שום אחד, גריסי פנינה, שעועית לבנה וחומוס. נוסיף את התבלינים- פפריקה, בהרט, מלח, כורכום, פלפל שחור ורסק עגבניות ונערבב טוב. נוסיף את הבשר שטיגנו, תפו״א קלופים, בצלים שלמים קלופים ומעל הכל נזלף סילאן. נכסה את כל הסיר במים עד כיסוי מלא ונביא לרתיחה, נניח בחלק העליון של הסיר ראש שום שלם. לחיטה בשקית קוקי- בסיר קטן עם קצת שמן נטגן גריסי פנינה וחיטה, נוסיף שיני שום, פפריקה, בהרט, מלח וסילאן ונערבב, נוסיף מים, נכניס לשקית קוקי ונקשור. נעשה חורים קטנים בחלק העליון של השקית ונכניס לסיר של החמין. לביצים- נניח ביצים כמספר האנשים בסיר עם מים ומלח, נרתיח 15 דק ונכניס לסיר של החמין. את הסיר נכסה טוב ב2 מגבות עבות, נניח על פלטה של שבת ללילה כ12-13 שעות לבישול ארוך, ניתן לשים בתנור שחומם ל110 מעלות ל12-13 שעות (אם שמים בתנור לא לכסות במגבת). זה הכל אחרי לילה נגיש תהנו!! #CapCut ♬ צליל מקורי - Adi marom
כמות ל6-7 סועדים
כמות ל6-7 סועדים
מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי