@a.bake.and.cake בשבת שאחרי פסח יש סגולה להכין חלת מפתח, דאגתי לכם למתכון והסבר💓 אז המתכון הזה הוא באמת המתכון המנצח שלי, עושה אותו כמה שנים טובות ולא מחליפה אותו! אם תרצו לעשות הפרשת חלה ניתן להכפיל כמויות. *רק במתכון הזה משתמשת בכוס מדידה חד״פ לשתיה קרה קילו קמח (מומלץ קמח לחם 50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים 150 גרם סוכר = כוס חד״פ 480 גרם מים = 3 כוסות חד״פ ביצה L 150 גרם שמן = כוס חד״פ 10 גרם מלח = כף לציפוי- ביצה חצי כפית נס קפה 3 כפות מים חמימים חצי כפית סילאן אופן ההכנה : בקערה נניח שמרים, סוכר ומים נוסיף ביצה, קמח ושמן נתחיל בלישה על מהירות בינונית עד קבלת בצק, נוסיף את המלח ונמשיך בלישה של כ-10 דקות, את הבצק נשמן מעט נכסה ונניח בצד להתפחה עד הכפלת הנפח כשעה. לאחר התפחת הבצק נשקול (לחלה רגילה 100 גרם כל חתיכת בצק) ונחלק את הבצק לכדורים בגודל שווה. כל כדור נרדד על משטח עם טיפה קמח ובעזרת הידים נגלגל לרצועה אחידה וארוכה, מהרצועות נקלע לצמות ונסדר על תבנית עם נייר אפיה ונתפיח כ 45 דקות עד שתפחו כ75% מהגובה שהיו. לציפוי - בקערה נניח ביצה, סילאן וקפה שמהלנו במים ונשקשק לאיחוד. בעזרת מברשת נצפה את החלות בעדינות, ניתן לפזר שומשום או קצח. נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו, כ25-30 דקות או עד שהחלות שחומות מלמעלה ומלמטה. נוציא את החלות מאפייה ונעטוף במגבת. הסבר לצורה של החלת מפתח- נכין מראש קערה עם מים וקערה עם שומשום. לצמה המרכזית נחלק את הבצק ל9 חתיכות של 60 גרם, כל חתיכה נגלגל לרצועה, 6 רצעות נצפה במים ולאחר מכן נצפה בקערה עם השומשום, את ה3 רצועות הנותרות נשאיר ללא ציפוי. נסדר כל 3 רצועות צמודות כאשר הרצועה ללא הציפוי באמצע (ניתן לראות בסרטון) ניצור צמה ונהדק את הקצוות. נניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. לחלק העליון של המפתח נצטרך 6 חתיכות בצק של 60 גרם כל חתיכה. מתוך ה6 רצועות 3 נצפה במים ובשומשום ו3 נשאיר חלקות, נסדר על התבנית את הרצועות למין צורת מפתח. לחלק התחתון של המפתח נצטרך 3 רצועות של 40 גרם כל רצועה, אל כולן נצפה במים ושומשום ונקלע צמה רגילה, נחתוך באמצע אצ הצמה ונניח את 2 החלקים בחלק התחתון של המפתח.
♬ צליל מקורי - Adi marom
בשבת שאחריי פסח אני סגולה להכין חלת מפתח, דאגתי לכם למתכון והסבר :) *רק במתכון הזה משתמשת בכוס חד''פ לשתיה קרה.
בשבת שאחריי פסח אני סגולה להכין חלת מפתח, דאגתי לכם למתכון והסבר :) *רק במתכון הזה משתמשת בכוס חד''פ לשתיה קרה.
מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי