חלה עם קציצות ערוק

זמן הכנה

90 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

ניוקי פריזאי

40 דקות

קושי: בינוני

4 יולי

חיתוכיות שוקולד

60 דקות

קושי: בינוני

26 יוני

רכיבים

הוראות הכנה

  1. בקערת המיקסר נניח שמרים, סוכר ומים נוסיף ביצה, קמח ושמן ונתחיל בלישה על מהירות בינונית עד קבלת בצק.
  2. נוסיף את המלח ונמשיך בלישה של כ-10 דקות.
  3. את הבצק נשמן מעט נכסה ונניח בצד להתפחה עד הכפלת הנפח כשעה.
  4. לאחר התפחת הבצק נשקול כדורים של 100 גרם ונניח על משטח מקומח, כל כדור נרדד ובעזרת הידים נגלגל לרצועה אחידה וארוכה.
  5. מהרצועות נקלע לצמות ונסדר בתבנית אינגליש עם נייר אפיה מתאים של סנו, נתפיח את החלות כ45 דקות עד שתפחו כ75% מהגובה שהיו.
  6. נצפה בביצה ונפזר שומשום ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו, כ25-30 דקות או עד שהחלות שחומות מלמעלה ומלמטה.
  7. במקביל נכין את הקציצות-
    נגרד בפומפייה תפוח אדמה, בצל, גזר, בטטה וקישוא ונסחט הייטב מהנוזלים בעזרת הידיים.
  8. נוסיף פטרוזיליה קצוצה, פירורי לחם, תבלינים וביצים ובעזרת היידים נלוש טוב לעיסה אחידה.
  9. נחמם מחבת עם שמן חצי עמוק וניצור קציצות בעזרת היידים, נהדק היטב ונוציא את הנוזלים ונכניס לשמן החם, נטגן מכל צד מס דק ונהפוך, נוציא למגש עם נייר סופג.
  10. להרכבת החלה-
    נחתוך את החלה במרכז, נמרח עליה מטבוחה, נניח חצילים מטוגנים, טחינה, בצל סגול את הקציצות ערוק ונסגור.
    זה הכל תהנו!

3 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי