@a.bake.and.cake חיתוכיות גבינה בציפוי פקאן וקרמל! לתחתית- 200 גרם פתיבר טחון 100 גרם חמאה מומסת לעוגת גבינה- 450 גרם גבינת שמנת 25% 250 גרם גבינה לבנה 5%-9% מיכל שמנת חמוצה 200 מ״ל כוס סוכר = 200 גרם 4 ביצים לציפוי פקאן וקרמל- 200 גרם פקאנים 80 גרם סוכר = 1/3 כוס 40 גרם חמאה 200 גרם שמנת להקצפה 38% קורט מלח אופן ההכנה: נתחיל בהכנת התחתית- בקערה נניח פתיבר טחון וחמאה מומסת ונערבב לקבלת פירורים לחים, בתבנית מלבנית 24*24 מרופדת בנייר אפייה נניח את הפירורים ונשטח בעזרת כף, נכניס לתנור בחום 160 מעלות ל10 דקות. נעבור לבלילת העוגה- בקערה גדולה נניח גבינת שמנת, גבינה לבנה ושמנת חמוצה ונטרוף לאיחוד, נוסיף סוכר ונערבב. נוסיף ביצים בהדרגה אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת בלילה חלקה. ניצוק את בלילת העוגה מעל שכבת הבסיס שאפינו ונכניס את העוגה לאפייה בתנור שחומם מראש 150 מעלות טורבו כ40 דקות, העוגה מוכנה כאשר היא רוטטת במרכז ויציבה בשוליים. לאחר שהוצאנו את העוגה נצנן בחוץ ואז נכניס למקרר ל5 שעות לפחות (מומלץ לילה). ציפוי קרמל ופקאן- (נכין את הציפוי שעה לפני שהעוגה סיימה להתקרר) נניח את הפקאנים בתבנית אפייה ונעשה להם קלייה, נכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל10 דקות, נוציא ונצנן בחוץ. לפני שנתחיל להכין את הקרמל נכין מראש שמנת שהבאנו לרתיחה וחמאה. במחבת נניח סוכר ונפעיל על חום גבוה- בינוני, נמתין שבמרכז יתחיל להיווצר קרמל והשוליים ישארו עם סוכר, נניע מעט את המחבת מבלי לערבב ואם יש צורך בעזרת לקקן נמעך את הגושים (אם נוצרו) עד קבלת קרמל בגוון ענברי. נכבה את האש ונוסיף את החמאה, נערבב טוב טוב עד שמתאחד ונדליק שוב את האש על חום בינוני, ניצוק כל פעם קצת מהשמנת ונערבב טוב, וכך נמשיך עד שמזגנו את הכל, נוסיף קצת מלח ונביא את התערובת לרתיחה והסמכה של כ3 דקות, נוסיף את הפקאנים, נערבב טוב ונניח בצד שיתקרר לטמפרטורת החדר. נוציא את העוגה מקירור ונפרוס לפרוסות בגודל שווה, ניצוק מעל את ציפוי הקרמל וזה הכל, תהנו! #cheesecake #pekan #עוגתגבינה #פקאן ♬ צליל מקורי - Adi marom
מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי