@a.bake.and.cake חיתוכיות בראוניז וקראמבל פקאן! לבצק- 150 גרם חמאה 1/2 כוס אבקת סוכר= 60 גרם 2 חלמונים כוס ו3/4 קמח = 175 גרם למלית בראוניז- 50 גרם חמאה 100 גרם שוקולד מריר (טבלה) ביצה l 1/2 כוס סוכר דמררה = 100 גרם 1/4 כוס קמח = 32 גרם 1/4 כוס קקאו = 32 גרם קורט מלח לקראמבל פקאן- 1/4 מכמות הבצק שהכנו לבסיס 3 כפות קמח 40 גרם פקאנים קלויים (לא מלוחים) אופן ההכנה: את החיתוכיות נכין בתבנית ריבוע 23/23 נתחיל בהכנת הבצק- בקערה נניח חמאה רכה ואבקת סוכר ונערבב בעזרת לקקן, נוסיף חלמונים ונערבב, נוסיף את הקמח ונלוש עד קבלת בצק מאוד קח. נחלק את הבצק שתי חלקים 3/4 ו1/4, את החלק הגדול של הבצק נניח בבסיס התבנית וניישר בעזרת פלטה לשכבה חלקה ואחידה, נכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות כ8 דקות. נעבור לבלילת הבראוניז- בקערה נמיג יחד חמאה ושוקולד מריר ונניח בצד. בקערה נפרדת נניח ביצה וסוכר דמררה ונערבב טוב, נמזוג את השוקולד המומס לקערת הביצים והסוכר ונערבב לאיחוד, נוסיף קמח, קקאו ומלח ונערבב עד איחוד. ניצוק את בלילת הבראוניז מעל התחתית שאפינו. לקראמבל פקאן- נוסיף ליתרת הבצק פקאנים קצוצים וקמח ונערבב יחד עד קבלת פירורים, אם לא נהיה פירורים ניתן להוס עוד קצת קמח ולערבב. נפזר את הקראמבל מעל שכבת הבראוניז ונכניס לאפייה כ25 דקות על 180 מעלות טורבו, נוציא מאפייה ונצנן בחוץ. נכניס למקרר לשעה עד קירור ונחתוך לחתיכות בגודל שווה, זה הכל תהנו!!
♬ צליל מקורי - Adi marom
מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי