חומוס ופיתות תוצרת בית

זמן הכנה

120 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

כדורי סינבון

60 דקות

קושי: בינוני

4 נובמבר

טארט רבוך עם פטל ושנטי שוקולד לבן

120 דקות

קושי: בינוני

20 אוקטובר

רכיבים

הוראות הכנה

  1. נתחיל בלהשרות את גרגירי החומוס-
    ערב לפני ההכנה נשרה את גרגירי החומוס בקערה עם מים למשך לילה, אם חם בחוץ מומלץ להשרות במקרר.
  2. נסנן את המים אחרי ההשריה ונבשל את גרגירי החומוס בסיר עם מים חמים, שיני שום וסודה לשתייה.
  3. במהלך הבישול מדי פעם נוציא בעזרת כף גדולה את הקצף שעולה למעלה סה״כ נבשל עד ריכוך מלא של גרגירי החומוס כשעתיים.
  4. נסנן ונקרר את גרגירי החומוס.
  5. במעבד מזון נניח את החומוס המבושל, טחינה גולמית, מים, לימון, מלח וכמון
    ונפעיל את המעבד מזון עד קבלת חומוס חלק.
  6. לפיתות-
    בקערת המיקסר עם וו לישה נניח מים, שמרים, סוכר, קמח, שמן ומלח ונלוש כ10 דקות על מהירות בינונית.
  7. שימו לב זמן הלישה חשוב כדי לפתח את הגלוטן בבצק מה שיגרום לפיתות לקבל כיס אוויר.
  8. נשמן קערה ונניח את הבצק להתפחה עד הכפלת הנפח כשעה.
  9. לאחר ההתפחה נחלק לכדורים שווים של 100 גרם, נניח על משטח מקומח וניתן לכדורים לנוח 20 דקות.
  10. כל כדור נפתח במערוך לפיתה לעובי בינוני.
  11. נחמם מחבת לא משומנת על חום בינוני ונניח את הפיתה הראשונה.
  12. אחרי דקה בערך יתחיל לצאת בועות ונהפוך לצד השני ונמתין עד שהפיתה תתנפח ויתקבל כיס אוויר.
  13. נוציא את הפיתות ישר למגבת מטבח ונעטוף אותן כדי לשמור על הלחות.
  14. להגשה-
    בצלחת נניח 2 כפות גדושות של חומוס, נניח מעל טחינה גולמית, גרגירי חומוס שלמים, שמן זית, פפריקה וכמון, נגיש עם הפיתות שהכנו.
    וזה הכל תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי