דונאטס בציפוי גלייז קרמל וקינמון

זמן הכנה

רמת קושי

קל

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

כדורי במבה במילוי

40 דקות

קושי: קל

4 יולי

ניוקי ברוטב עגבניות שרי

30 דקות

קושי: קל

18 אוגוסט

רכיבים

הוראות הכנה

  1. בקערת המיקסר נניח חלב, שמרים, סוכר, ביצה, קמח ומלח ונפעיל עד קבלת בצק.
  2. נוסיף חמאה חתוכה לקוביות ומלח ונפעיל שוב ללישה של 12 דקות על מהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד וחלק.
  3. נכסה את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
  4. לאחר התפחת הבצק נחלק לכדורים של 70 גרם, כל חתיכת בצק נכדרר ונוציא את האוויר.
  5. נגלגל לעיגול אחיד ונלחץ באזור של הסגירה (אם דביק ניתן לקמח מעט את משטח העבודה) בעזרת קורצן קטן נקרוץ עיגול פנימי לצורה של דונאטס.
  6. כל דונאטס נניח על חתיכת נייר אפייה משומן, נכסה ונתפיח בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח (כשעה).
  7. בינתיים נכין את הגלייז
  8. לקרמל רך-
    נחמם שמנת ונשמור בצד, במחבת נניח סוכר ונניע מעט את המחבת עד שהסוכר נמס ומתקבל קרמל בגוון ענברי.
  9. נוסיף את החמאה ונערבב, נכבה את האש ונוסיף את השמנת בהדרגה תוך כדי ערבוב, נדליק שוב את האש ונמשיך לערבב כ3 דקות עד קבלת רוטב חלק, נכבה ונשמור עד השימוש
  10. לגלייז-
    בקערה נניח אבקת סוכר, קרמל, קינמון וחלב ונערבב עד איחוד, נשמור בצד עד שימוש.
  11. לטיגון-
    בסיר רחב נחמם כליטר וחצי של שמן קנולה, ונביא לטמפרטורה של בין 165-160 מעלות צלזיוס מומלץ להיעזר במד חום, הטמפרטורה של השמן חשובה.
  12. מחלצים את הדונאטס מהנייר אפייה ומכניסים לשמן, נטגן כ2-1.5 דקות מכל צד עד הזהבה.
  13. נוציא מטיגון להצטנן על תבנית עם נייר סופג.
  14. נצפה כל דונאטס בגלייז ונניח על רשת, זה הכל תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי