@a.bake.and.cake חנוכה מתקרב ואני רוצה שתכירו את המטוגן האהוב עלי בחג הזה! דבלה טריפוליטאית טבולה בסירופ דבש, מבטיחה לכם שאין טעים מזה. לבצק- 3 ביצים 3 כוסות קמח = 400 גרם חצי כפית סודה לשתייה 1/4 כוס מים לסירופ דבש- 2 כוסות סוכר 2 וחצי כוסות מים 3 כפות דבש מיץ מחצי לימון לטיגון- ליטר שמן אופן ההכנה- בקערה נניח קמח, סודה לשתייה וביצים ונתחיל ללוש, תוך כדי לישה נוסיף את המים עד קבלת בצק אחיד, נמשיך ללוש כ5 דקות (אפשר גם במיקסר) עד קבלת בצק חלק מאוד ונוח לעבודה. נכסה את הבצק בניילון נצמד ונניח במקרר כחצי שעה. בזמן הזה נכין את הסירופ דבש- בסיר נניח מים, סוכר ודבש ונביא לרתיחה כ10 דקות, נוסיף את המיץ לימון ונערבב, נכבה את האש וניתן לסירופ להתקרר עד השימוש. נחזור לבצק, נעבוד על משטח מקומח ונחלק ל4 חלקים שווים, כל חלק נרדד ונעביר במכונת פסטה מספר פעמים עד קבלת עלה דק (ניתן לרדד גם ידנית) נקמח טוב את הרצועות שלא ידבקו. בעזרת גלגלת פיצה נחתוך רצועות של 3 ס״מ. נחמם מחבת עם שמן על חום בינוני ונתחיל לטגן את הדבלות- בעזרת מזלג נניח את ההתחלה של הבצק בשמן ונתחיל לגלגל תוך כדי שהקצה נוגע בשמן ומתחיל לבעבע, לא נפסיק לסובב עד שמתקבל עיגול (ניתן לראות בסרטון), נטגן מכל צד דקה עד הזהבה ונוציא מהשמן, כך נעשה עם כל השאר. לאחר שהוצאנו את הדבלות מהשמן ניתן לשמן לרדת מעט על נייר סופג ואחרי דקה בערך נעביר לסירופ סוכר, נטבול מכל הצדדים ונניח בצלחת הגשה, ניתן לפזר שומשום קלוי מעל וזה הכל תהנו! #CapCut ♬ צליל מקורי - Adi marom
חנוכה מתקרב ואני רוצה שתכירו את המטוגן האהוב עליי בחג הזה, מבטיחה לכם שאין טעים מזה.
חנוכה מתקרב ואני רוצה שתכירו את המטוגן האהוב עליי בחג הזה, מבטיחה לכם שאין טעים מזה.
מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי