@a.bake.and.cake גיוזה עוף וירקות- לבצק- 240 גרם קמח = כוס ו3/4 חצי כפית מלח 1/2 מים רותחים = 120 גרם 1/4 כוס מים קרים = 60 גרם למילוי עוף וירקות- 300 גרם עוף טחון בצל אחד בינוני קופסא פטריות פורטובולו רבע כרוב בינוני גזר בינוני כפית ג׳ינגר מגורד כף רוטב סויה קוקימן חצי כפית מלח לרוטב- 6 כפות רוטב סויה 4 כפות מיץ לימון 2 טיפות שמן שומשום אופן ההכנה: נתחיל בהכנת הבצק- בקערה נניח קמח, מלח ונערבב בעזרת כף עץ/ צ׳ופסטיק, נוסיף מים חמים ונערבב 2 דקות עד קבלת פירורים בצק גסים , נוסיף מים קרים ונמשיך בערבוב נעביר את הבצק למשטח ונלוש טוב טוב כ5-6 דקות עד שהבצק אחיד ולא דביק, נכסה בניילון ונכניס למקרר לחצי שעה. למילוי- במחבת משומנת נטגן בצל קצוץ דק, נוסיף פטריות פורטובלו שקצצנו, כרוב קצוץ דק וגזר מגורד, נטגן הכל טוב טוב עד שאין נוזלים והירקות התרככו נוסיף ג’ינג’ר ומלח ונערבב יחד. בקערה נניח עוף טחון, נוסיף את תערובת הירקות ורוטב סויה ונערבב ביחד. נחזור לבצק- נחלק את הבצק ל4 חלקים שווים, נקמח עם קורנפלור כל חתיכת בצק ונרדד עם מערוך, נשתמש במכונת פסטה ונעביר את הבצק בעובי הדק ביותר של המכונה (אם אין מכונת פסטה אפשר גם ידנית לרדד דק ככל הניתן), נקמח שוב בקורנפלור את הרצועות בצק כדי שלא ידבק אחד לשני ונקרוץ עיגולים בגודל שווה בעזרת קורצן. כל עיגול בצק שקרצנו נמלא בחצי כף מהמלית עוף וירקות, נקפל לחצי ירח ובעזרת האצבעות נהדק לצורת גיוזה (ניתן לראות בסרטון). לטיגון- נחמם מחבת עם שמן על חום בינוני, נניח את גיוזות אחת ליד השניה וניתן להם צריבה בתחתית כ2 דקות, למחבת נוסיף 1/4 כוס מים כדי ליצור אדים ונסגור עם מכסה לאידוי של 3 דקות, נפתח ונמתין כדקה ובזהירות נוציא את הגיוזות לצלחת הגשה נפזר מעל בצל ירוק קצוץ, נגיש לצד הרוטב וזה הכל תהנו! #גיוזה #גיוזהעוף #gyoza #CapCut ♬ צליל מקורי - Adi marom
מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי