@a.bake.and.cake ג’חנון ביתי! לבצק- קילו קמח 1/2 כוס סוכר = 100 גרם כף אבקת אפייה = 10 גרם כף מלח = 10 גרם 2 כפות סילאן = 25 גרם 2 ו1/3 כוסות מים = 580 מ״ל למנוחה ופתיחת הבצק - ליטר שמן קנולה למריחת הבצק- 200 גרם חמאה / מרגרינה רכה אופן ההכנה : בקערת המיקסר עם וו לישה נניח את כל מצרכי הבצק ונתחיל בלישה כ10 דקות על מהירות בינונית עד קבלת בצק נעים חלק ולא דביק. את הבצק נחלק לכדורים שווים במשקל של 110 גרם, נניח את הכדורים בתבנית עם שמן ונכסה בניילון נצמד למנוחה של שעתיים- שלוש. לאחר מנוחת הבצק בשמן נמיס חמאה/ מרגרינה כמה שניות במיקרו (שתהיה רכה לא מומסת) ונתחיל בפתיחת הבצק על שיש משומן, נפתח כל כדור בעזרת הידיים למלבן דק מאוד עד שהוא שקוף, את הבצק נמרח בשכבה דקה של חמאה/ מרגרינה, נקפל את הבצק מצד אחד למרכז וגם את הצד השני למרכז, כך שיתקבל מלבן ארוך. נגלגל את המלבן לג׳חנון, תוך כדי הגלגול נמתח כל הזמן את הבצק כדי לדקק אותו ככל שניתן. את הג׳חנונים נניח בסיר ג’חנון מרופד בנייר אפייה אחד לייד השני. לביצים קשות חומות- נבשל ביצים במים חמים עם מלח כ10 דקות נוציא ונניח מעל הג׳חנונים נייר אפיה מעליהם נניח את הביצים, נסגור את הסיר ונאפה בתנור על חום עליון תחתון על 100 מעלות למשך לילה שלם (12-14 שעות) *לאפיית הג'חנון בפלטת שבת - נניח בתחתית הסיר כמה פרוסות לחם (כדי שלא ישרף) ומעל נניח נייר אפייה, נסדר את הג'חנונים במסודר על נייר האפייה. את הסיר נניח על פלטת שבת מהרגע שהולכים לישון ועד הבוקר שלמחרת. בשלוש שעות האחרונות של האפייה רצוי לפתוח את הסיר ולהבריש את הג׳חנון בכף סילאן מהול ברבע כוס מים. זה הכל תהנו!
♬ צליל מקורי - Adi marom
מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי