בקלאוות גבינה ופיסטוק

זמן הכנה

40 דקות

רמת קושי

קל

@a.bake.and.cake

בקלאוות גבינה ופיסטוק! המתכון מופיע גם במגזין ובאתר לאשה כל מה שצריך: 4 דפי בצק פילו 60 גרם חמאה מומסת לשכבת הפיסטוק- 200 גרם פיסטוק קלוי 50 גרם דבש כפית קינמון 30 גרם חמאה למלית גבינה- 250 גרם גבינת מסקרפונה 200 מ״ל שמנת חמוצה 3 כפות סוכר כף פודינג וניל לציפוי- 100 גרם פיסטוקים קצוצים לא קלויים למי סוכר- כוס סוכר כוס מים אופן ההכנה: נתחיל בהכנת המלית פיסטוק- נניח בתבנית עם נייר אפייה פיסטוקים ונכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל10 דקות כדי לעשות קלייה לפיסטוקים. נוציא ונצנן, נעביר למעבד מזון ונטחן לפירורים דקים, נוסיף דבש, קינמון וחמאה ונערבב. נעבור למלית גבינה- בקערה נניח גבינת מסקרפונה, שמנת חמוצה, סוכר ופודינג ונטרוף לאיחוד, נשמור במקרר עד שימוש. לשכבת הבצק- נניח עלה פילו ונבריש בחמאה, עליו נניח עוד עלה ונמשיך עם שאר הדפים, נגלגל את העלי פילו על מערוך/ משהו עגול שמתאים בקוטר, נחלץ ונחתוך לרצועות. נפתח את הרצועות לגינות חלול ונסדר על תבנית אפייה. נתחיל בהרכבה- נניח בבסיס את שכבת הפיסטוקים שהכנו ונהדק טוב, מעל נזלף את מלית הגבינה כ2/3 מגובה הבצק. מעל נפזר פיסטוקים קצוצים (לא קלויים) נבריש את השוליים של הבצק בחמאה ונכניס לאפייה כ50 דקות עד שהבצק משחים ומקבל גוון זהוב. למי סוכר- בקלחת נביא לרתיחה סוכר ומים ונשמור במקרר עד שהבקלאוות יוצאות מהאפייה. ישר אחרי שהוצאנו מאפייה נשקה את הבקלאוות במי סוכר, זה הכל תהנו!

♬ צליל מקורי - Adi marom

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

רוגלך במילוי אגוזי לוז

90 דקות

קושי: בינוני

18 אוגוסט

כרובית בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק

40 דקות

קושי: קל

24 ספטמבר

רכיבים

הוראות הכנה

  1. נתחיל בהכנת המלית פיסטוק-
    נניח בתבנית עם נייר אפייה פיסטוקים ונכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל10 דקות כדי לעשות קלייה לפיסטוקים.
  2. נוציא ונצנן, נעביר למעבד מזון ונטחן לפירורים דקים, נוסיף דבש, קינמון וחמאה ונערבב.
  3. נעבור למלית גבינה-
    בקערה נניח גבינת מסקרפונה, שמנת חמוצה, סוכר ופודינג ונטרוף לאיחוד, נשמור במקרר עד שימוש.
  4. לשכבת הבצק-
    נניח עלה פילו ונבריש בחמאה, עליו נניח עוד עלה ונמשיך עם שאר הדפים, נגלגל את העלי פילו על מערוך/ משהו עגול שמתאים בקוטר, נחלץ ונחתוך לרצועות.
  5. נפתח את הרצועות לגינות חלול ונסדר על תבנית אפייה.
  6. נתחיל בהרכבה-
    נניח בבסיס את שכבת הפיסטוקים שהכנו ונהדק טוב, מעל נזלף את מלית הגבינה כ2/3 מגובה הבצק.
  7. מעל נפזר פיסטוקים קצוצים (לא קלויים) נבריש את השוליים של הבצק בחמאה ונכניס לאפייה כ50 דקות עד שהבצק משחים ומקבל גוון זהוב.
  8. למי סוכר-
    בקלחת נביא לרתיחה סוכר ומים ונשמור במקרר עד שהבקלאוות יוצאות מהאפייה.
  9. ישר אחרי שהוצאנו מאפייה נשקה את הבקלאוות במי סוכר.
    זה הכל תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי