בקלאווה

זמן הכנה

60 דקות

רמת קושי

קל

@a.bake.and.cake מה יותר טוב ממתכון לבקלאווה הזו?! 2 חבילות עלי פילו (28 דפים) 200 גרם חמאה/ מחמאה 350 גרם פיסטוקים טחונים למי סוכר- 2 כוסות סוכר 2 כוסות מים מקל קינמון מיץ מחצי לימון *כמות ל28 יחידות* אופן ההכנה: נתחיל במי סוכר- בקלחת נניח סוכר, מים, מקל קינמון ולימון ונביא לרתיחה, את המי סוכר נשמור במקרר עד השימוש. לבקלאווה- בקערה נמיס חמאה, לצורה- נקח דף פילו ונבריש בחמאה, נקפל ל2, נניח במרכז חופן של פיסטוק טחון ונקפל כל צד לאמצע ניתן לראות בסרטון, נהדק בעזרת האצבעות ונגלגל לשבלול, כך נעשה עם כל הדפים. נניח צמוד בתבנית מתאימה אחד לייד השני ונכניס לאפייה לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו כ35 דקות. נוציא את הבקלאוות מאפייה וכאשר הן חמות נשפוך עליהן ממש בנדיבות מהמי סוכר, נצנן בחוץ וזה הכל תהנו! #CapCut ♬ צליל מקורי - Adi marom

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

סופגניות קרם לימון ומרנג

קושי: קל

3 אוקטובר

צלי כתף בסגנון מרוקאי

90 דקות

קושי: בינוני

26 יוני

רכיבים

כמות ל28 יחידות

הוראות הכנה

כמות ל28 יחידות

  1. נתחיל במי סוכר-
    בקלחת נניח סוכר, מים, מקל קינמון ולימון ונביא לרתיחה, את המי סוכר נשמור במקרר עד השימוש.
  2. לבקלאווה-
    בקערה נמיס חמאה.
  3. לצורה-
    נקח דף פילו ונבריש בחמאה, נקפל ל2, נניח במרכז חופן של פיסטוק טחון ונקפל כל צד לאמצע ניתן לראות בסרטון, נהדק בעזרת האצבעות ונגלגל לשבלול, כך נעשה עם כל הדפים.
  4. נניח צמוד בתבנית מתאימה אחד לייד השני ונכניס לאפייה לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו כ35 דקות.
  5. נוציא את הבקלאוות מאפייה וכאשר הן חמות נשפוך עליהן ממש בנדיבות מהמי סוכר, נצנן בחוץ.
    וזה הכל תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי