בקלאווה פיסטוק וגלידת שמנת עזים- סנדוויץ בקלאווה

זמן הכנה

40 דקות

רמת קושי

קל

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

עוגת קרפים ללא סוכר

60 דקות

קושי: בינוני

23 יוני

עוגת שוקולד קלאסית

40 דקות

קושי: קל

23 יוני

רכיבים

הוראות הכנה

  1. בסיר קטן מערבבים את מרכיבי המי סוכר, מביאים לרתיחה ומניחים בצד לקירור מלא.
  2. מחממים תנור ל180 מעלות טורבו.
  3. במיקרוגל ממיסים חמאה במשך 15 שניות.
  4. על משטח עבודה יבש מניחים עלי פילו מורחים חמאה מומסת בנדיבות, מניחים עלי פילו נוסף מעל וכך 6 שכבות. (יש להכין פעמיים)
  5. חותכים את עלי הפילו בגודל של תחתית התבנית שאיתה אנו נאפה את הבקלוואה.
  6. טוחנים פיסטוק גס (לא פירורים), בקערה מערבבים יחד עם דבש וקינמון.
  7. מורחים חמאה מומסת בתבנית עגולה, מניחים את 6 השכבות של עלי הפילו בתחתית, על דפי הפילו מניחים את הפיסטוקים ומעל מניחים עוד 6 שכבות של עלי פילו.
  8. שימו לב שמשאירים 2 ס״מ מהשוליים של התבנית.
  9. מורחים את החלק העליון בחמאה, בעזרת סכין חותכים ל-8 משולשים שווים.
  10. מכניסים לתנור למשך 23/25 דק׳ ועד קבלת צבע זהוב-שחום (Golden Brown)
  11. מוציאים מהתנור ושופכים מיד את המי סוכר (קר) על הבקלוואה (חם)
  12. ממתינים 10 דק׳ וניתן לאכול.
  13. להגשה יש לפתוח את הבקלוואה לשתיים, מורחים גלידה בנדיבות, מפזרים מעט פיסטוק ובתאבון 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי