למאכל הזה יש כמה שמות, אצלנו מכינים אותו בפסח וזה פשוט הכי טעים בעולם.
בסיר נניח תפוחי אדמה עם הקליפה, נכסה במים ונפזר מעט מלח, נדליק אש בינונית ונביא לביעבוע כ45 דקות או עד שמכניסים מזלג ויוצא בקלות.
בזמן שהתפוחי האדמה מתבשלים נכין את המילוי-
במחבת עם מעט שמן נטגן בצל עד שמעט מזהיב, נוסיף את הבשר טחון ונטגן עד שמחליף צבע, נוסיף תבלינים ופטרוזיליה ונערבב יחד, נוריד מהאש ונמתין שיתקרר.
לאחר שתפוחי האדמה התבשלו נשטוף אותם במים קרים ונקלף מהקליפה, נפזר מלח ונמעך היטב עד קבלת פירה חלק.
להרכבה-
נקח חתיכה מתערובת תפוחי האדמה (אם דביק אפשר קצת להרטיב את היד) נשטח לעיגול ונמלא ב2 כפות המילוי בשר שהכנו, נסגור עם עוד שכבה של תפוחי אדמה ונגלגל לקציצה.
נחמם מחבת עם שמן חצי עמוק.
במקביל נעשה את הציפוי-
נכין קערה עם ביצים וקערה עם קמח מצה, נטבול כל קציצה בקמח מצה ואז בביצה ונכניס לשמן החם (חשוב שהשמן יהיה חם כדי שבקציצה לא תתפרק בטיגון)
נוציא למגש עם נייר סופג.
וזה הכל, תהנו!