בייגל סימיט טורקי

זמן הכנה

80 דקות

רמת קושי

בינוני

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

פיצה בשר

90 דקות

קושי: בינוני

4 נובמבר

סלט חסות מרענן ברוטב כוסברה

40 דקות

קושי: קל

26 יוני

רכיבים

הוראות הכנה

  1. נתחיל בבצק-
    בקערת המיקסר נשים מים, שמרים, סוכר וקמח ונפעיל על מהירות איטית כ2 דקות.
  2. נעלה את המיקסר למהירות בינונית ונוסיף שמן זית ומלח, נלוש כ7 דקות נוספות עד קבלת בצק נעים וחלק.
  3. נשמן קערה ונניח את הבצק להתפחה כשעה- שעה וחצי (עד הכפלת הנפח).
  4. בינתיים נקלה את השומשום-
    במחבת על חום בינוני נשים שומשום, בעזרת כף עץ לא נפסיק לערבב עד שהשומשום מקבל גוון זהוב, נוריד מהאש ונניח בקערה לקירור.
  5. בקערה נפרדת נערבב מים עם סילאן.
  6. לאחר שהבצק תפח נחלק ל5 חלקים שווים (150 גרם כל חתיכה)
  7. כל חתיכת בצק נרדד ונגלגל לגליל ארוך ודק, עם הרצועה ניצור את האות עין ונלפף משני הצדדים לקבלת עיגול, נהדק את הקצוות שלא יפתחו באפייה.
  8. כל בייגל נטבול במים עם הסילאן ולאחר מכן נטבול בקערה עם השומשום.
  9. את הבייגל נניח במרווחים על תבנית עם נייר אפיה ונתפיח על התבנית כ30 דקות.
  10. לאחר ההתפחה נכניס את הבייגל לתנור שחומם מראש 200 מעלות טורבו כ15 דקות, נוציא ונצנן בחוץ,תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי