@a.bake.and.cake ארנצ׳יני פסטו: לארנצ׳יני- 2 בצלי שאלוט 3 שיני שום 1/4 כוס יין לבן יבש כוס אורז עגול 4 וחצי כוסות מים מלח ופלפל לפי הטעם 2 כפות פסטו 10 גרם חמאה 30 גרם גבינת פרמז’ן מגורדת 100 גרם גבינת גאודה מגורדת לציפוי- כוס קמח 2 ביצים חבילת פירורי לחם לטיגון- ליטר שמן לאיולי פסטו- 2 כפות מיונז כף פסטו עלי בזיליקום קצוצים אופן ההכנה: בסיר עם להבה בינונית נשים חמאה ומעט שמן זית, נוסיף בצלי שאלוט ושום קצוצים ונערבב כ2 דקות. נוסיף את היין ונביא לרתיחה וצמצום של הנוזלים. נוסיף את האורז העגול ונערבב מעט, נוסיף כוס מים ונבשל על להבה בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים. כך נוסיף לסירוגין כל פעם כוס מים עד שהריזוטו ״שותה״ את כל הנוזלים והגענו למידת העשייה הרצויה נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. נכבה את האש ונוסיף קובית חמאה, פרמז׳ן ופסטו ונערבב יחד, נעביר את הריזוטו למגש רחב ונכניס למקפיא ל20 דקות עד שמתקרר לגמרי, נוציא את הריזוטו מהמקפיא ונעביר לקערה, נוסיף גבינת גאודה נערבב יחד לעיסה אחידה, נקרוץ כדורים בגודל שווה ונניח על מגש. נעבור לציפוי- נכין 3 קערות אחת עם קמח, אחת עם ביצים ואחת עם פירורי לחם, נטבול כל כדור בקמח, נעביר לקערה עם הביצה ואז נצפה בפירורי לחם. נחמם סיר עם שמן ונטגן את הארנצ׳יני עד הזהבה, נוציא לרשת צינון. נכין את האיולי פסטו- נערבב יחד מיונז, פסטו ובזיליקום ונניח על צלחת הגשה, נניח את הארנצ׳יני אחד ליד השני, נפזר מעל גבינת פרמז׳ן וזה הכל תהנו!
♬ צליל מקורי - Adi marom
מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי