אצבעות בריוש במילוי קרם לוז

זמן הכנה

90 דקות

רמת קושי

בינוני

@a.bake.and.cake אצבעות בריוש במילוי קרם לוז! לבצק- 250 גרם קמח רבע כוס סוכר = 50 גרם 12 גרם שמרים טריים / 4 גרם שמרים יבשים (כפית) ביצה 1/3 כוס חלב = 80 מ״ל 50 גרם חמאה כפית מלח = 4 גרם לקרם פטיסייר/ מוסלין- 250 גרם חלב = כוס 60 גרם חלמון = 3 חלמונים מקל וניל / מחית וניל 15 גרם סוכר = כף וחצי 25 גרם קורנפלור = 1/4 כוס 85 גרם חמאה בטמפרטורת החדר לאחר הקירור- 30 גרם מחית פרלינה לוז להרכבה- 50 גרם מחית פרלינה אגוזי לוז קלוים אופן ההכנה: נתחיל בהכנת הבצק- בקערה המיקסר עם וו לישה מניחים חלב, סוכר, ביצה, שמרים וקמח. מפעילים על מהירות איטית כ5, מוסיפים את המלח והחמאה בהדרגה ונמשיך ללוש כ2 דקות נוספות. מעלים את עוצמת המיקסר למהירות בינונית וממשיכים ללוש כ10 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד. מכסים את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה). עוברים לקרם פטיסייר- בקלחת מניחים חלב, וניל ומביאים לסף רתיחה. בקערה נפרדת מניחים חלמונים, סוכר וקורנפלור ונטרוף לאיחוד. עושים השוואת טמפרטורות בין החלב החם לקערת החלמונים - תוך כדי ערבוב שופכים בהדרגה את החלב לקערה, מחזירים את כל התערובת שהתקבלה לסיר דרך מסננת, מפעילים על חום בינוני תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהקרם מתחיל להסמיך ויש ביעבוע, ברגע שיש ביעבוע ממשיכים לערבב עוד כ20 שניות ומורידים מהאש. מוסיפים אל הקרם החם את החמאה בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שנטמעת לגמרי,מעבירים את הקרם לשקית זיפר שמתאימה לקירור. מכניסים למקרר עד קירור מלא כשעה-שעה וחצי. לאחר שהבצק תפח מחלקים לכדורים קטנים של 15 גרם, כל חתיכת בצק מגלגלים בעזרת הידיים ללחמניה דקה בגודל של אצבע, מניחים במרווחים על תבנית ונתפיח כ30 דקות. לאחר ההתפחה מברישים בביצה ומפזרים סוכר גבישי (לא חובה). מכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות טורבו עד הזהבה מלאה. לאחר שמצטנן בעזרת סכין חותכים את החלק העליון בצורת v. חוזרים לקרם מוסלין- מוציאים מקירור את הקרם ומחלקים ל2 קערות, קערה אחת שומרים בקירור, קערה שניה פותחים טוב טוב בעזרת מטרפה, מוסיפים את המחית פרלינה ומערבבים עד איחוד. מעבירים את הקרם לשקית זילוף וממלאים את החתך שיצרנו בקרם, בשקית זילוף נוספת שמים רק פרלינה לוז ומזלפים אל תוך הקרם פס מהפרלינה לוז, מניחים כמה חתיכות של אגוזי לוז מעל. מוציאים את הקערה השנייה מהמקרר וטורפים טוב טוב עד שהקרם נפתח ונהיה חלק, מניחים את הקרם בשקית זילוף עם צנטר ומזלפים מעל את הקרם, מקשטים עם אגוזי לוז ופרלינה מעל, זה הכל תהנו! התוכן בשיתוף עם סנו תוכן פרסומי מממומן @Foody פודי @Sano.il ♬ צליל מקורי - Adi marom

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

בלינצ'ס גבינה

60 דקות

קושי: קל

4 יולי

חומוס ופיתות תוצרת בית

120 דקות

קושי: בינוני

15 יולי

רכיבים

הוראות הכנה

  1. נתחיל בהכנת הבצק-
    בקערה המיקסר עם וו לישה מניחים חלב, סוכר, ביצה, שמרים וקמח.
  2. מפעילים על מהירות איטית כ5, מוסיפים את המלח והחמאה בהדרגה ונמשיך ללוש כ2 דקות נוספות.
  3. מעלים את עוצמת המיקסר למהירות בינונית וממשיכים ללוש כ10 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד.
  4. מכסים את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
  5. עוברים לקרם פטיסייר-
    בקלחת מניחים חלב, וניל ומביאים לסף רתיחה.
  6. בקערה נפרדת מניחים חלמונים, סוכר וקורנפלור ונטרוף לאיחוד.
  7. עושים השוואת טמפרטורות בין החלב החם לקערת החלמונים – תוך כדי ערבוב שופכים בהדרגה את החלב לקערה.
  8. מחזירים את כל התערובת שהתקבלה לסיר דרך מסננת.
  9. מפעילים על חום בינוני תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהקרם מתחיל להסמיך ויש ביעבוע, ברגע שיש ביעבוע ממשיכים לערבב עוד כ20 שניות ומורידים מהאש.
  10. מוסיפים אל הקרם החם את החמאה בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שנטמעת לגמרי,מעבירים את הקרם לשקית זיפר שמתאימה לקירור.
  11. מכניסים למקרר עד קירור מלא כשעה-שעה וחצי.
  12. לאחר שהבצק תפח מחלקים לכדורים קטנים של 15 גרם, כל חתיכת בצק מגלגלים בעזרת הידיים ללחמניה דקה בגודל של אצבע, מניחים במרווחים על תבנית ונתפיח כ30 דקות.
  13. לאחר ההתפחה מברישים בביצה ומפזרים סוכר גבישי (לא חובה).
  14. מכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות טורבו עד הזהבה מלאה.
  15. לאחר שמצטנן בעזרת סכין חותכים את החלק העליון בצורת v.
  16. חוזרים לקרם מוסלין-
    מוציאים מקירור את הקרם ומחלקים ל2 קערות, קערה אחת שומרים בקירור.
  17. קערה שניה פותחים טוב טוב בעזרת מטרפה, מוסיפים את המחית פרלינה ומערבבים עד איחוד.
  18. מעבירים את הקרם לשקית זילוף וממלאים את החתך שיצרנו בקרם.
  19. בשקית זילוף נוספת שמים רק פרלינה לוז ומזלפים אל תוך הקרם פס מהפרלינה לוז, מניחים כמה חתיכות של אגוזי לוז מעל.
  20. מוציאים את הקערה השנייה מהמקרר וטורפים טוב טוב עד שהקרם נפתח ונהיה חלק.
  21. מניחים את הקרם בשקית זילוף עם צנטר ומזלפים מעל את הקרם, מקשטים עם אגוזי לוז ופרלינה מעל.
    זה הכל תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזמינה אתכם לחפש את אחד המתכונים האהובים שלי