ברוכים הבאים למסע קולינרי שיקח אתכם לפינות המרתקות והטעימות ביותר של תרבויות מסביב לעולם, מהמטבח האיטלקי העשיר ועד לתיבולים החריפים של תאילנד. כל מנה ותרבות מספרת סיפור, ואנו כאן כדי לחוות את הסיפורים הללו בצורה הכי אותנטית וטעימה שאפשר. בואו נתחיל את המסע!
פאד תאי – תאילנד
התחלו את המסע שלכם עם מנת פאד תאי, אחת המנות התאילנדיות המפורסמות ביותר. מדובר במנת נודלס עשירה בטעמים, המשלבת חמיצות, מתיקות, חריפות ומליחות בכל ביס. הכינו את הנודלס עם תוספת של חצילים קטנים, חצי חופן של עלי כוסברה, ושפע של תוספות נוספות כמו חזרת מים ואגוזי לימה למרקם מושלם.
ריזוטו פטריות – איטליה
מתאילנד, עברו לאיטליה עם מנת ריזוטו פטריות ארומטית ועשירה. הריזוטו, מנה קלאסית שמקורה בצפון איטליה, מבוסס על אורז ארבוריו שמוכן בשיטת בישול איטית שמדגישה את הטעמים העדינים של הפטריות והיין הלבן. הוסיפו פרמזן מגורר לקבלת מרקם קרמי וטעם מושלם.
טג'ין דגים – מרוקו
המשיכו למרוקו עם מנת טג'ין דגים, מנה שמסמלת את המטבח המרוקאי העשיר. הטג'ין הוא מרק עשיר שמבושל בכלי חרס מיוחד בשם טג'ין, שמשמר את הלחות והט
עמים בתוך המנה. תוכלו להכין גרסה עשירה עם דגים, תפוחי אדמה, זיתים, ותערובת של תבלינים כמו כורכום, כמון, ופפריקה למנה מלאת ניחוחות וטעמים.
סיכום
המטבח הבינלאומי מציע לנו חלון פתוח לתרבויות ולאנשים מרחבי העולם. כל מנה שאנו מכינים היא הזדמנות לחוות טעמים חדשים, ללמוד על ההיסטוריה והמנהגים שמאחוריהם, ולגלות איך אנשים במקומות אחרים מכינים ונהנים מהאוכל. אז הזמינו את חבריכם ובני משפחתכם להצטרף אליכם במסע הקולינרי הבא שלכם. בתיאבון!